Een Zoete Avond van Samenhorigheid: De Oeterbij Viert 110 Jaar Imkerij tijdens het Jaarlijkse Souper

Op 9 december 2023 vierde Imkervereniging De Oeterbij een mijlpaal in haar rijke geschiedenis – het 110-jarig bestaan van toewijding aan bijen, honing en gemeenschap. Deze gedenkwaardige dag werd gemarkeerd met een indrukwekkend jaarlijks souper, waarbij de leden samenkwamen om te genieten van heerlijk eten, warme gezelschap en het vieren van een eeuw van liefde voor imkerij.

De festiviteiten begonnen met een stralende receptie, waar alle aanwezige leden een persoonlijk tintje aan hun bijenreis kregen. Als blijk van waardering voor hun toewijding en inzet ontvingen alle leden een prachtig vervaardigde beitel, voorzien van hun naam en het kenmerkende logo van De Oeterbij. Deze gepersonaliseerde geschenken symboliseerden niet alleen de unieke bijdrage van elk lid aan de vereniging, maar ook de sterke eenheid en verbondenheid die de imkerfamilie van De Oeterbij kenmerkt.

Het souper zelf was een culinair festijn, doordrenkt met de heerlijke smaken en zelfgemaakte mede. Leden deelden verhalen, ervaringen en nieuwe ontdekkingen op het gebied van imkerij, terwijl ze genoten van de warme sfeer die de zaal vulde. De jubileumviering gaf iedereen de gelegenheid om terug te kijken op de rijke geschiedenis van De Oeterbij en te toasten op de vele succesvolle jaren die nog in het verschiet liggen.

De avond was gevuld met gelach, vriendschap en een gemeenschappelijke liefde voor bijen. Het was duidelijk dat de leden niet alleen kwamen om het 110-jarig jubileum te vieren, maar ook om de banden te versterken die hen tot een hechte imkerfamilie maken. De Oeterbij blijft niet alleen een plek waar imkers hun kennis delen, maar ook waar levenslange vriendschappen bloeien.

Het is hartverwarmend om te zien hoe een eeuw van passie en inzet voor bijen heeft geleid tot een bloeiende ge

meenschap. We kijken reikhalzend uit naar de volgende 110 jaar van De Oeterbij, vol nieuwe ontdekkingen, uitdagingen en vooral, de voortdurende liefde voor bijen die ons allemaal verenigt.

 

Mogen de honingbijen van De Oeterbij nog vele jaren zoemen en ons blijven inspireren!